- Qyamian kirjat -

Muistan sen elämän. Muistan minkälaista oli tuntea kivettyneet polut ja aurinkojen polttama nurmi paljaiden jalkojeni alla… Hengittää ilmaa, jossa oli ripaus vuorten takaisen Meren petollista tuoksua… Kuulla Suurilla Vuorilla puhaltava kylmän kolkko tuuli ja kaukaiset Örkkien huudot – jotka kutsuivat minua kotiin.

Niin syntyivät Qyamian kirjojen tarinat, joita olen kirjoittanut vuodesta 2015 lähtien. Tälle matkalle minut sysäisi Bethesdan The Elder Scrolls -pelisarja, sekä Blizzardin World of Warcraft. Nämä pelimaailmat ovat olleet muusani. Ne ovat inspiroineet minua valtavasti, sekä antaneet rohkeutta tuoda omat tarinani esille – saattaa ne lopulta teidän luettaviksi.


Qyamian kirjat I 
Zequera – Kätketty (BoD, 2019) on kirjasarjan aloitusosa. Tämä tarina on eräänlainen selviytymistarina, jossa matkataan Nane nimisen Ihmisnaisen rinnalla Qyamian metsien halki. Nanen matkassa lukija pääsee tutustumaan tähän uuteen vielä vieraaseen maailmaan ja sen kansoihin.
Tarinan alkupuolisko kuvaa paljolti Ihmisten arkista elämää Qyamian kylissä, joten hetken kaikki voi tuntuakin varsin tutulta, tyypilliseltä fantasiamaailmalta. Askel askeleelta tarina kuitenkin paljastaa, ettei Qyamiassa kaikki olekaan aivan niin tavanomaista. Voisivatko Haltiat olla peräti halpamaisia diivoja? Entä osaavatko Suurten Vuorten vihreät pedot rakastaa – muutakin kuin tappamista? Mikä kansa Qyamiassa on kaikkein jaloin? Ja keitä ovat Epäkuolleet?
Tarina korostaa ennakkoluuloja (ehkä jopa niitä lukijan omiakin), joita pyrin tarinan myötä lopulta kumoamaan.

Vaikka kyseessä on kirjasarja, toimii tämä ensimmäinen osa täysin itsenäisenäkin teoksena. 

~~~ * ~~~


Qyamian kirjat II
Falqure – Kahlittu (BoD, 2020) on sarjan toinen osa, jossa Qyamian kirjojen ensimmäisen osan tarina jatkuu uusien päähahmojen parissa  mutta "vanhoille lukijoille" on luvassa joitakin ehkä yllättäviäkin kohtaamisia. Kuitenkin ensimmäisen osan tapahtumista on kulunut nyt jo niin paljon aikaa, ettei niiltä ajoilta eloonjääneitä juurikaan enää ole. 
Qyamian uusi kansa, Epäkuolleet, nousevat tarinan keskiöön. Tämä erityinen kansa jatkaa yhä kasvuaan, eikä uusien tulokkaiden ole aina helppoa sisäistää, mitä heidän uudessa elämässään tapahtuu. Meren on siis aika tehdä lopullinen siirtonsa, sillä pakka alkaa väistämättä levitä… Joten onko Qyamian viimein kohdattava Meren Suuri Sota, jollaista ei ole koskaan aiemmin missään koettu?

Mutta eihän tämä ole tarina sodasta Vaan tämä on tarina kadotetusta minuudesta – ja rakkaudesta.

Katso kirjatraileri täältä.
~~~ * ~~~


Qyamian kirjat III
Valeqora – Kuolematon on yhtenäisen tarinan muodostaman trilogian päätösosa. (Muttei suinkaan viimeinen Qyamian kirja.) Kirja on tarkoitus julkaista keväällä 2022.
Tämän kolmannen kirjan tarinasta on tällä hetkellä olemassa selvä ehyt runko, mutta varsinainen käsikirjoitus on vielä melko lailla alkutekijöissään. 
Tarinan pyörteisiin päästään osaltaan jo edellisestä osasta tuttujen hahmojen kanssa. Käsillä on uuden alku, jossa Lohikäärmeet ovatkin yllättäen merkittävässä roolissa. Mutta keille tai kenelle Qyamia lopulta kuuluu? Ja voiko tätä maailmaa ylipäänsä mikään enää pelastaa… Sillä kuten Meri on aina ollut olemassa – tulee se niin myös aina olemaan. 


~~~ * ~~~

Qyamian kirjat – novelli
Koko Lohikäärmesydämestäni on homoeroottinen novelli, joka kertoo yksityiskohtaisemmin Falqure – Kahlittu kirjan tarinassa vilahtavasta Lohikäärmesyntyisen ja Ihmissyntyisen suhteesta.
Kyseinen "rakkaustarina" särki sydämeni. Jotta voisin päästä siitä ns. yli, on minun kirjoitettava sen aiheuttama painolasti sisältäni ulos.
Novelli julkaistaan kesällä 2021 e-kirjana ja painettuna pehmeäkantisena kirjana.


~~~ * ~~~

Qyamian kirjat – pienoisromaani
Mies vailla nimeä (työnimi) on vasta ideavaiheessa oleva tarina Shamaanista, joka esiintyy ensimmäisessä Qyamian kirjat -sarjan tarinassa (Zequera – Kätketty).
Shamaani on mielestäni niin mielenkiintoinen ja jopa salaperäinen hahmo, että ehdottomasti hän ansaitsee täysin oman tarinansa – kirjansa.
Kuinka hänestä tuli se mies, jollaisena Nane hänet näkee? Ja mitä hänelle tapahtuu sen jälkeen, kun Nane näkee hänet viimeisen kerran? 
Shamaani on yksi omista suosikkihahmoistani Qyamiassa. Hän osasi yllättää minut moneen kertaan jo silloin, kun tein omaa matkaani Qyamiassa Nanen rinnalla. Uskon myös, että osa yllätyksistä on vielä edessäpäin.


~~~ * ~~~


Qyamian kartta 1
Qyamian kartta 2