- Kirja-arvioita -

Sydämellinen kiitos kaikille teille, jotka olette arvioineet Qyamian kirjoja mm. somessa ja sähköpostitse! 💚

Olen kerännyt tähän joitakin arvioita kirjoistani, mutta tästä puuttuvat esimerkiksi "Insta-stooreissa" vilahdelleet, niin ikään ihanat, arviot. Niitä en ole tohtinut sieltä muistiin poimia. Joka ikinen kirja-arvio on kuitenkin lämmittänyt mieltäni aivan suunnattoman paljon, ja ne ovat antaneet puhtia jatkaa tätä harrastusta omakustannekirjailijana – Qyamian tarinoiden kertojana.

~***~

Ensin esikoisestani, Zequera Kätketty, saamaani palautetta


"Kirjan tapahtumat sijoittuvat Qyamian maailmaan, joka päällisin puolin vaikuttaa tavanomaiselta fantasiamaailmalta tuttuine rotuineen. Tässä sarjan aloitusosassa esiin nousevat erityisesti örkit. Monella meistä lienee jo mielikuva siitä, mitä örkit fantasiatarinoissa ovat, mutta Zequera Kätketyn etuna on, ettei se sorru kuvailemaan rotua stereotyyppisillä tavoilla vaan tuo niihin toisenlaisen, monitahoisemman näkökulman. Juuri tällainen kokeilevaisuus on indiekirjojen rikkaus."
Raita Jauhiainen, Goodreads-arviosta poimittu ote


"Tämä Skessa Kaukamaan Zequera  Kätketty oli niin hyvä! Se on kertomus Zequeran elämästä. Kahden eri rodun kohtaamisesta, joka on menneisyyden vuoksi täynnä vihaa ja ennakkoluuloja, mutta kun kumpikin oppii katsomaan niiden ohi, he näkevät maailman ja rakkauden uudella tavalla. Kirja oli todella kauniisti kirjoitettu ja sen tunnelmat saivat Qyamian tuntumaan heti kodilta. Tuntui, että lensin sivujen läpi, ja harmitti aina kun jouduin lopettamaan lukemisen. Örkit oli kuvattu kiinnostavasti ja kun loppuvaiheessa niitä ei enää ollut, fiilikseni hieman lopahti. Jään kumminkin innolla odottamaan jatkoa ja lisää tarinoita örkeistä."
- Varjokirjat, Instagram-julkaisu 
   Varjokirjat arvosteli Zequera Kätketyn myös YouTube-kanavallaan! 💕


"Well then. I read this. And I loved it. For anyone into fantasy books, go for it.
The journey of Nane or Zequera is quite amazing and halfway through the book I actually realized this is the first book of the Qyamia tales, so by the end it left me anxiously waiting for the next book.
I can't believe she had trouble getting it published!!"
Eeva Leikoski, Instagram-julkaisu


"Tämä Skessa Kaukamaan esikoisteos on fantasiaa, joka ihastutti vaikuttavalla kerronnallaan ja sisällöllään. Lopussa heräsi kysymyksiä, mikä sekin on hyvän fantasian tunnusmerkki. Ehdottomasti lukemisen arvoinen!"
- Taru Väyrynen, Twitter-päivitys 


"Skessa Kaukamaan Zequera Kätketty luettu. Lempihahmokseni nousi Zagra; illalla luvun 11 luettua ärsytti, kun aamulla oli aikainen herätys (luin silti 2 lukua lisää, koska meni jännäksi/mielenkiintoiseksi). Ja luku 20... en odottanut sitä, mutta I loved it."
Aysha Ishikawa, Twitter-päivitys


"Pidin kirjasta kovasti ja oli helposti luettavakin. Sitä ei vaan halunnut lopettaa lukemasta, kun oli kerran aloittanut. Tarina vei mukanaan ja se oli hyvin mielenkiintoinen. Pidin paljon hahmoista, erityisesti Zagrasta. Kartta oli kiva yllätys, kun niitä ei oikein tahdo olla kotimaisissa fantasiakirjoissa. Örkeistä sen verran, näen ne ihan erilaisina kuin esim. WoW:in tai Tolkienin örkit, mutta se ei haitannut ollenkaan."
- Caladran, sähköpostiini tullut lukijapalaute


"Käsittääkseni esikoisteos? Ehdottomasti tutustumisen arvoinen, örkkikammoisellekin…"
Kari, e-kirjan arvostelu bod.fi sivustolla


"Kieli oli tavattoman kaunista, kuten myös koko kirjan ulkoasu aina kansien ja taiton asettelua myöten."
- Kasvotusten saatu lukijapalaute


"Eihän ne Örkit olleet ollenkaan sellaisia kuin Tolkienin örkit!"
- Kasvotusten saatu lukijapalaute 

~***~

Toisinkoisestani, Falqure Kahlittu, saamaani palautetta:


"Pidin kovasti ja olen hieman surullinen muutaman hahmon kohtalosta. ☺"
- Caladran, Twitter-päivitys


Varjokirjat Instagramissa kertoi Qyamian kirjat -sarjan olevan omakustannekirjallisuuden kentällä yksi hänen suosikeistaan. (Kiitos!) Toisinkoisestani hän tuumi samalla seuraavaa:
"Falqure – Kahlittu sijoittuu yli 1000 vuotta eteenpäin edellisen osan Zequeran tapahtumista. Minulla meni alussa hetken aikaa ennen kuin pääsin uusiin hahmoihin kiinni, varsinkin kun tässä kirjassa kertojia oli useampi. Lukiessa pohdin paljon, mikä tarinan pointti on, mutta lopussa se selkiytyi. Tarinan ydin ei ole ihmiset, haltijat tai edes örkit. Se on tarina Merestä ja Qyamiasta, ja hetkistä jotka ovat vaikuttaneet näihin valtaviin osasiin. Tarina on massiivinen ja se pysyi ihailtavan hyvin kasassa. Etenkin loppu oli huikea. Lukukokemus herätti paljon ajatuksia siitä, millaisen tarinan meidän maapallomme kertoisi. ⭐⭐⭐⭐"
- Varjokirjat, Instagram-julkaisu


Gamergirl (jos näin saan kutsua ☺) Elisa lähetti minulle ihania yksäreitä Instagramissa.
Tässä niistä pari:
"Luin sun kirjan loppuun perjantaina ja pakko sanoa, että tykkäsin todella!! Aina vaan paranee. 😊👌 Huomasin töissä, että ajatus harhaili tuohon kirjaan ja luin sen sitten kotiin tultua loppuun asti, kun en malttanu lopettaa. Oqyr oli mun mielestä aivan ihastuttava hahmo! Niin ja sä kirjoitat todella hyvin, sulla on sellainen kunnon tarinan kertojan tyyli. Innolla odotan kolmatta. 👍"
"Kyllä sen huomaa sun tekstistä, että kirjotat tosi tunteella ja sen takia sun hahmot onkin niin mielenkiintoisia! 😊👍"
- Elisa_alhainen, Instagramin yksityisviestit 


"Täytyy todeta jälleen kerran: tosi nautinnollista tekstiä! Sinulla on suomen kieli tavattoman rikkaasti ja silti hyvin selkeästi hallussa. Sen huomaa jo heti ensimmäisillä sivuilla. Ja kuinka valloittava mielesi maailma onkaan! Näitä kirjoja ei ole tehty hätäisesti!
Katselin usein kirjasi kannen upeaa kuvaa, sen tekijä osasi myös kuvata tunnelmaa tosi hyvin ja kauniisti. Lukiessani minulle tuli monta kertaa mieleen, että tästä saisi todella hienon elokuvan nykytekniikalla. Pitäisi vain saada filmille hienot kuvauksesi tapahtumista ja ympäristöistä!
Suuri nautinto minulle oli käyttämäsi rikas kieli ja suuri ihmetys tuo mielikuvituksesi. Harvoin kirjaa lukiessani tulen edes huomanneeksi sellaisia hienoja yksityiskohtia mitä sinun teoksistasi löysin. Jään innolla odottamaan jatkoa."
- Sähköpostiini tullut lukijapalaute asiakkaaltani töistä