- Kirja-arvioita -

Sydämellinen kiitos kaikille teille, jotka olette kirjaani arvioineet mm. somessa ja sähköpostitse! 💚

Olen kerännyt tähän joitakin arvioita esikoisteoksestani Zequera – Kätketty, mutta tästä puuttuu esimerkiksi "Insta-stooreissa" vilahdelleet niin ikään ihanat arviot, joita en ole tohtinut sieltä muistiin poimia. Joka tapauksessa joka ikinen kirja-arvio Zequera – Kätketystä on lämmittänyt mieltäni ihan suunnattoman paljon, ja ne ovat antaneet puhtia jatkaa tätä harrastusta omakustannekirjailijana – Qyamian tarinoiden luojana.

Mutta nyt itse asiaan, eli lukijani ovat todenneet esikoisestani mm. seuraavaa:


"Kirjan tapahtumat sijoittuvat Qyamian maailmaan, joka päällisin puolin vaikuttaa tavanomaiselta fantasiamaailmalta tuttuine rotuineen. Tässä sarjan aloitusosassa esiin nousevat erityisesti örkit. Monella meistä lienee jo mielikuva siitä, mitä örkit fantasiatarinoissa ovat, mutta Zequera Kätketyn etuna on, ettei se sorru kuvailemaan rotua stereotyyppisillä tavoilla vaan tuo niihin toisenlaisen, monitahoisemman näkökulman. Juuri tällainen kokeilevaisuus on indiekirjojen rikkaus."
Raita Jauhiainen, Goodreads-arviosta poimittu ote


"Tämä Skessa Kaukamaan Zequera - Kätketty oli niin hyvä! Se on kertomus Zequeran elämästä. Kahden eri rodun kohtaamisesta, joka on menneisyyden vuoksi täynnä vihaa ja ennakkoluuloja, mutta kun kumpikin oppii katsomaan niiden ohi, he näkevät maailman ja rakkauden uudella tavalla. Kirja oli todella kauniisti kirjoitettu ja sen tunnelmat saivat Qyamian tuntumaan heti kodilta. Tuntui, että lensin sivujen läpi, ja harmitti aina kun jouduin lopettamaan lukemisen. Örkit oli kuvattu kiinnostavasti ja kun loppuvaiheessa niitä ei enää ollut, fiilikseni hieman lopahti. Jään kumminkin innolla odottamaan jatkoa ja lisää tarinoita örkeistä."
- Varjokirjat, Instagram-julkaisu 
   Varjokirjat arvosteli Zequera – Kätketyn myös YouTube-kanavallaan! 💕


"Well then. I read this. And I loved it. For anyone into fantasy books, go for it.
The journey of Nane or Zequera is quite amazing and halfway through the book I actually realized this is the first book of the Qyamia tales, so by the end it left me anxiously waiting for the next book.
I can't believe she had trouble getting it published!!"
Eeva Leikoski, Instagram-julkaisu


"Tämä Skessa Kaukamaan esikoisteos on fantasiaa, joka ihastutti vaikuttavalla kerronnallaan ja sisällöllään. Lopussa heräsi kysymyksiä, mikä sekin on hyvän fantasian tunnusmerkki. Ehdottomasti lukemisen arvoinen!"
- Taru Väyrynen, Twitter-päivitys 


Skessa Kaukamaan Zequera Kätketty luettu. Lempihahmokseni nousi Zagra; illalla luvun 11 luettua ärsytti, kun aamulla oli aikainen herätys (luin silti 2 lukua lisää, koska meni jännäksi/mielenkiintoiseksi). Ja luku 20... en odottanut sitä, mutta I loved it.
Aysha Ishikawa, Twitter-päivitys


"Pidin kirjasta kovasti ja oli helposti luettavakin. Sitä ei vaan halunnut lopettaa lukemasta, kun oli kerran aloittanut. Tarina vei mukanaan ja se oli hyvin mielenkiintoinen. Pidin paljon hahmoista, erityisesti Zagrasta. Kartta oli kiva yllätys, kun niitä ei oikein tahdo olla kotimaisissa fantasiakirjoissa. Örkeistä sen verran, näen ne ihan erilaisina kuin esim. WoW:in tai Tolkienin örkit, mutta se ei haitannut ollenkaan."
- Caladran, sähköpostiini tullut lukijapalaute


"Käsittääkseni esikoisteos? Ehdottomasti tutustumisen arvoinen, örkkikammoisellekin…"
Kari, e-kirjan arvostelu bod.fi sivustolla


"Kieli oli tavattoman kaunista, kuten myös koko kirjan ulkoasu aina kansien ja taiton asettelua myöten."
- Kasvotusten saatu lukijapalaute


"Eihän ne Örkit olleet ollenkaan sellaisia kuin Tolkienin örkit!"
- Kasvotusten saatu lukijapalaute